Historie

Over Koryo

Sportclub Taekwondo Koryo Den Haag bestaat sinds 1977. De sportclub telt veel leden waaronder veel jeugdleden vanaf 4 jaar, maar ook een grote enthousiaste groep dames en heren. Er zijn trainingsmogelijkheden in de diverse wijken van Den Haag, tevens in Scheveningen, Rijswijk en Wassenaar.

Kampioenen Sparring en Poomsae bij Koryo

Taekwondo Koryo is één van de weinige clubs die zowel op het gebied van sparring als van poomsae wedstrijden goede resultaten boekt. In beide disciplines horen de verschillende leden bij de (inter)nationale top. Koryo is er met recht trots op dat zij de de enige Taekwondo club in Nederland is die zowel in de nationale selectie Sparring als Poomsae leden heeft die Nederland vertegenwoordigen op de diverse internationale kampioenschappen en hier ook medailles weet te behalen.

Resultaten

In de afgelopen decennia heeft Taekwondo Koryo vele kampioenen voortgebracht die op nationaal, Europees en Mondiaal niveau fantastische prijzen hebben gewonnen. Sinds 1999 heeft het de beste jeugdteam van Nederland en vanaf 2013 is het levert het ook de beste senioren tijdens de nationale kampioenschappen. Koryo wordt al jaren officieel erkend door Haags Goud. Ook heeft de vereniging het Haags Goud Keurmerk, dit is het keurmerk rondom topsport in Den Haag. Er zijn maar 12 topsportverenigingen die het Haags Goud Keurmerk hebben. Taekwondo Koryo is bovendien door de Gemeente Den Haag aangewezen als de beste Taekwondo vereniging van Den Haag en behoort volgens de Gemeente Den Haag tevens tot de beste 12 topsportverenigingen van Den Haag.

Translate »