Bronzen medaille EK in Zweden

Op de Europese Kampioenschappen Junioren in Trelleborg heeft Angie Gonzalez afgelopen zaterdag de bronzen medaille weten te winnen.

Angie won in de damesklasse tot 44 kg haar eerste partij van Stephanie Maia uit Andorra. In haar tweede partij stond zij tegenover een oude bekende, Roxana Nothaft uit Duitsland. Angie verloor nog tijdens de Open Zweedse van deze lange Duitse, maar dit keer was ze haar duidelijk de baas. De Duitse werd met 5-2 naar huis gestuurd.

In de halve finale moest Angie tegen Hajer Mustapha uit Frankrijk. De hele wedstrijd ging gelijk op en daarom moest de vierde ronde bepalen wie door naar de finale mocht. De Franse wist de golden point net iets eerder te scoren en won zo de wedstrijd. Een verdiende derde plek was het resultaat voor Angie. De pas 13-jarige Fatih Ural (-51 kg) verloor tijdens zijn debuut op vrijdag zijn eerste partij. Fatih moest zijn meerdere erkennen in de Zweed, Gino Rigo Singh. Niet getreurd voor Fatih, hij heeft nog vier EK’s en WK’s te gaan als junior… Van het Nederlandse team wist Djordy Janmaat in de klasse tot 59 kg de zilveren medaille te winnen.

2 gedachten over “Bronzen medaille EK in Zweden”

Plaats een reactie

Translate »