Taekwondo Koryo Den Haag de beste taekwondoschool van Nederland bij de jeugd!

Op zaterdag 14 januari hebben in Almere de Nederlandse kampioenschappen plaats gevonden. Koryo is op zaterdagochtend met 26 taekwondoka’s afgereisd naar de grote topsporthal waar zij allen konden laten zien waar zij voor hebben getraind. Koryo heeft op de Nederlandse kampioenschappen maar liefst 22 individuele prijzen in de wacht weten te slepen. Met deze resultaten hebben we als club beslag weten te leggen op een tweetal prijzen. Bij de aspiranten en junioren mocht Grootmeester Zareei de prijs voor de beste school van Nederland in ontvangst nemen! Bij de senioren zijn we tweede van Nederland geworden! Een aantal van onze sporters verloor nipt, voor sommigen had er zeker meer in gezeten.

Na mooie partijen en spannende finales zijn bij de aspiranten en de junioren de volgende resultaten behaald:

-53 Female : Pricilla Wammes
Pricilla Wammes moest in haar eerste partij aantreden tegen Tanja Morsink, Tanja was geen vreemde voor Pricilla. Na 3 rondes wist Pricilla haar eerste partij te winnen met 11-2. In de finale trof Pricilla Janneke van den Dungen geen onbekende in deze gewichtsklasse. Pricilla vocht voor wat ze waard was in een heel spannende finale. Uiteindelijk verloor ze met 6-7 van de ervaren Janneke in een van de mooiste damesfinales van het toernooi.

-73 Female: Magda Brytanczyk
Magda Brytanczyk heeft erg goed gevochten! Vol wilskracht en geloof in zichzelf stapte Magda het veld op waar zij het mocht opnemen tegen Chantal Maas. Magda heeft de partij helaas nipt verloren met maar één punt verschil, het werd 6-5 in het voordeel van Chantal. Een goede prestatie voor haar eerste optreden op een Nederlands kampioenschap.

Nederlands kampioen
-74 male: Joel Remak
Joel Remak was vrijgeloot voor zijn 1ste partij, maar Joel mocht in 3 partijen bewijzen dat hij de nieuwe Nederlands kampioen zou worden.In zijn eerste partij kwam Joel uit tegen de onbekende Chris Reacq, Joel maakte een aantal prachtige hoofdtreffers en won de partij gemakkelijk met 14-2!In de 2de partij vocht Joel tegen een oude bekende, namelijk Robin Laus. Joel wist overtuigend te winnen met een 12-6 score. In de finale vocht Joel tegen Zemar Yama, helaas kon de partij niet worden uitgevochten na opgave van Zemar. Joel is Nederlands kampioen!

Verslag geschreven door : Pricilla Wammes Foto gemaakt door: Bart Koloczek