Brons voor Fatih Ural op Open Oostenrijkse kampioenschappen!

In het weekend van 2 & 3 juni werden de Open Oostenrijkse kampioenschappen gehouden in Innsbruck. Op dit sterkbezette A-toernooi deed een recordaantal van 1100 sporters mee uit 50 landen. Fatih Ural vertegenwoordigde het nationale juniorenteam van Nederland op dit toernooi.

Na overwinningen op sporters van nationale teams uit Frankrijk en Oekraïne stond hij in de kwartfinale tegen een vechter uit Iran. Deze jongen behaalde vorige maand nog het zilver op de Aziatische kampioenschappen in Vietnam. Fatih vocht erg goed en kwam terug van een 9-2 achterstand door het maken twee goede hoofdtreffers. Na een stand van 9-9 in de reguliere tijd, kwam het tot een golden-point ronde. Fatih scoorde het winnende punt en stond hiermee in de halve finale!

In de halve finale verloor Fatih helaas van een boomlange jongen van de selectie van Oekraïne. Na vier partijen behaalde Fatih een bronzen medaille! Een uitstekende prestatie van de 16 jarige Hagenaar van Koryo!

Plaats een reactie

Translate »