1st WTF World Cadet Taekwondo Championships

Haagse sporters presteren uitstekend op WK taekwondo voor cadetten.

Raushen Hohmarow en Ahmet Baris van Haagse topsportvereniging Koryo Den Haag hebben goed gepresteerd op de wereldkampioenschappen voor cadetten in het Olympisch taekwondo. De cadettenklasse is voor kinderen van 12 tot en met 14 jaar. Er waren 580 sporters uit 66 landen aanwezig op de wereldkampioenschappen die van 24 tot 28 juli werden gehouden in de hoofdstad van Azerbeidzjan, Bakoe. Nederland was met 3 sporters aanwezig op de WK. Als coach van Nederland was de trainer van Koryo, Manni Zareei mee. Het team bestond uit 3 spelers en 2 coaches. De andere Nederlandse speler was Sven Reefman. Hij werd gecoacht door zijn trainer Thijs Oude Luttikhuis. De wedstrijden waren uitstekend georganiseerd en waren live te volgen op de nationale televisie van Azerbeidzjan. Bakoe organiseert in juni 2015 de eerste European Games, de Olympische Spelen voor Europa.

Ahmet Baris vocht in de klasse -37 kilogram en won 2 partijen. Ahmet won na een spannende partij in de eerste ronde van India. In zijn tweede partij stond hij tegen een boomlange jongen uit Saoedie-Arabië. Deze partij won Ahmet overtuigend. In de derde ronde was de Koreaanse tegenstander te goed voor Ahmet en verloor hij op punten. Niettemin een uitstekende prestatie van dit jonge talent die eindigde bij de beste 16 van de wereld in zijn klasse.

Raushen Hohmarow vocht in de klasse -41 kilogram en startte overtuigend op zijn WK debuut. Canada werd met 12 punten verschil naar huis gestuurd. In zijn tweede partij tegen Servië was het spannend tot het begin van de derde ronde. In de derde ronde maakte Raushen vier maal een hoofdtreffer en stopte de scheidsrechter de wedstrijd. In zijn derde partij was het een gelijke strijd tegen Oekraïne. Helaas gaf Raushen de wedstrijd in de derde ronde weg door een moment van onoplettendheid. Raushen heeft door zijn spel laten zien dat hij mee kan draaien met de wereldtop. Ook hij behoort tot de beste 16 spelers van de wereld in zijn gewichtklasse.

Opvallend was het hoge niveau van deze wereldkampioenschappen. De cadetten vochten als senioren en de meeste spelers waren uitstekend voorbereid. De sfeer van de wedstrijden was top. Het was een prachtige ervaring voor onze sporters en coach Manni Zareei.

Zie voor meer foto’s en video’s ook onze facebookpagina:

Plaats een reactie

Translate »